Kültéri vetítésre is alkalmas Epson HD-projektorok

Genda Csongor Zoltán, 2009. június 24. 17:33

Az Epson rövidesen frissíti az EB-Z8000-es sorozatot az újonnan kifejlesztett kijelzőkkel felszerelt kivetítőkkel, melyek kiváló képminőséget garantálnak nappali fényviszonyok mellett is.

A 0.94-0.95 hüvelykes panelek felbontása a HD-tartományban mozog, a kisebbik kiérdemelte a Full-HD megjelölést, mivel 1900x1200 képpontot tud, a másik pedig 1280x800 pixel megjelenítésére képes. A nagy felbontás mellett azonban rendkívül magas fényáteresztő képességgel rendelkeznek a panelek, így azok fényereje eléri a nem mindennapi 6 ezer lument 5.000:1-hez kontrasztarány mellett, ami azt jelenti, hogy egy világos teremben, vagy akár a szabadban is vetíthetnek azzal a majdani felhasználók. A magas fényerőt egy lámpával nem lehetne elérni, ezért az Epson két nagy teljesítményű körtét szerel a készülékekbe. Természetesen speciális hűtőberendezés fog gondoskodni arról, hogy az alkatrészek túl ne hevüljenek.
A gyártó szeptemberben hozza forgalomba az új EB-Z8000-es termékeket, melyek várható árára vonatkozó információ egyelőre nem hangzott el.