A Wikipedia is összeomlott Jacko halálhírére

Genda Csongor Zoltán, 2009. június 26. 17:29

Tegnap este futótűzként kezdett terjedni a hír, miszerit elhunyt Michael Jackson. Az óriási lekérdezési áradat miatt ideiglenesen a Wikipedia szerverei is felmondták a szolgálatot.

Tegnap elsőként a TMZ című bulvárlap számolt be a poplegenda szívinfarktusáról, röviddel ezután aktualizálták a cikket, az új információk szerint pedig sikertelen volt a mentősök újjáélesztési kísérlete, és a kórházi személyzet halottá nyilvánította az énekest. Az amerikai média először hitetlenkedve fogadta a bejelentést, és nem közölték a hírt. Ez viszont oda vezetett, hogy az internetezők a Wikipediáról akartak informálódni, sokan frissíteni akarták a sztárról szóló bejegyzést, az online enciklopédia szerverei azonban nem bírták a hirtelen megrohamozást, és rövid időre összeomlott az oldal. A Twitter mikroblog portálon is minden 7. üzenet az énekes halálhírével foglalkozott, és a Los Angeles Times is elérhetetlen volt egy ideig, mivel annyian próbálták meg lehívni a híroldalt egy időben.

A biztonságspecialisták azonban óvatosságra intik a szörfölőket a Jacko halálának körülményeivel foglalkozó e-mailekkel szemben, ugyanis az internetes bűnözők máris meglovagolják a témát, és csaliként használják azt, hogy fertőzött oldalaikra irányítsák a gyanútlan internetezőket.