David Fincher filmet forgat a Facebook-jelenségről

MTI Sajtóadatbank, 2009. június 28. 11:52

Tárgyalásokat folytat a Facebook közösségi portál sikerének megfilmesítéséről David Fincher amerikai rendező  írta a hollywoodi szaksajtó.

Az idén 10 Oscar-díjra, közöttük a rendezőnek járó szobrocskára jelölt Benjamin Button különös élete című alkotás, valamint több nagy sikerű film, a Hetedik, a Harcosok klubja és A Zodiákus rendezője a Columbia Pictures filmstúdióval folytat előrehaladott tárgyalásokat - írta szerdán a Daily Variety.

Aaron Sorkin, Az elnök emberei tv-filmsorozat, valamint az Egy becsületbeli ügy és Charlie Wilson háborúja játékfilmek forgatókönyvírója már elkészült a forgatókönyvvel, amelynek címe The Social Network (A közösségi hálózat).

A film a Facebook fejlődését kíséri figyelemmel 2004 óta, amikor Mark Zuckerberg harvardi egyetemista létrehozta -, egészen napjainkig, amikorra több mint 200 millió taggal világjelenséggé vált - írja a Daily Variety.

A forgatás az év végén kezdődik. A produkcióban részt vesz Kevin Spacey filmszínész és rendező is.

Zuckerberg eredetileg csupán a diáktársaival való eszmecserére hozta létre a Facebookot, amely az internetes vitafórumból végül világméretű közösségi portál lett. Az internetes hálózaton a felhasználó elkészítheti személyes profilját és együtt kommunikálhat a többiekkel.