Megkezdődik a Windows 7 Beta változatok automatikus leállítása

Kiss Ádám Zoltán, 2009. július 1. 18:31

Aki eddig a Windows 7 bétaverzióját használta, az jobb ha áttér a legutóbbi, RC változatra, különben minden második órában automatikusan leáll a gépe.

A Windows 7 minden eddigi Microsoft operációs rendszernél nagyobb figyelmet kapott megjelenése előtt. Ez annak ellenére is igaz, hogy a vállalat a Vistával szemben nem költött dollármilliárdokat marketingjére. Talán ennek is köszönhető, hogy az operációs rendszer nyilvános bétáját nagyon sokan töltötték le, és megszokásból a mai napig is használják. Az ő számukra fontos információ, hogy ezek a bétaverziók lassan lejárnak, vagyis érvényességi idejük nem meghosszabbítható.

A felhasználók a gyakorlatban ebből azt érzékelik, hogy gépük minden eltelt két óra után automatikusan újraindítja magát. Ezzel ugyan együtt lehet élni, ha nagyon kell, ám nem érdemes, ha megtetszett a Windows 7, akkor telepíthető a béta helyett a szintén nyilvános RC, vagyis Release Candidate, megjelenés előtti változat. A legtöbb szakértő szerint leginkább javított Windows Vistaként leírt rendszer elődjénél kisebb gépigényű, mégis gyorsabb. Természetesen a Windwos 7 RC sem használható örökké, ám a Vista meghajtóival is elboldogul, és egészen jövő év március 1-ig futtathatjuk ingyenesen, vagyis majdnem egy évig lehet ingyenes és legális operációs rendszerünk. Akinek azonban megtetszett a Windows 7, az akár dobozos változatban is beszerezheti október 22-től, igaz Európában jóval drágábban, mint az USA-ban.