Digitális műsorszórás - Az MTV az új platformon

MTI Sajtóadatbank, 2009. július 2. 13:17

Szerdától a Magyar Televízió (MTV) mindkét csatornájának adása fogható az Antenna Hungária csoport által működtetett digitális földfelszíni (DVB-T) platformon - tudatta a két társaság közleményben az MTI-vel.

A közmédium mindkét csatornája nagy felbontásban (HD) érhető el a MinDig TV szolgáltatás szabadon fogható kínálatában; a DVB-T műsorszórás vételkörzetében a lakosság mintegy hatvan százaléka él - írják, jelezve, hogy a 2020 szeptemberéig tartó időszakra írták alá a megállapodást.

Június 10-én engedélyezte az MTV menedzsmentjének a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége, hogy aláírja a DVB-T műsorszóró hálózathoz való csatlakozásról szóló szerződést.

Az RTL Klub május 8-án, a TV2 pedig két hete jelentette be, hogy csatlakozott a DVB-T hálózathoz, amelyen azt megelőzően a Duna Televízió két csatornája volt szabadon elérhető, az ATV és a Hír TV adása pedig kódoltan fogható. A harmadik legnézettebb hazai kereskedelmi televízió, a Viasat3 menedzsmentje egyelőre fontolgatja a lépést.