Vezetőváltás az Ericsson Magyarország élén

Kovács Attila, 2009. július 2. 14:14

Az Ericsson Magyarország a mai napon arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy 2009. augusztus 1-jétől Chris Houghton lesz a magyarországi leányvállalat vezérigazgatója. Chris Houghton Éry Gábortól veszi át a vezérigazgatói pozíciót.

Éry Gábor három évig állt az Ericsson magyarországi leányvállalatának élén. Irányításával az Ericsson Magyarország évi kétszámjegyű növekedést ért el, a 3G mobilhálózatok terén a piaci részesedését 70%-ra növelve megtartotta piacvezető pozícióját, Macedóniában és Montenegróban 3G hálózatokat épített ki. Éry Gábor vezetése alatt a vállalat létszáma 800-ról 1200 főre nőtt, jelentős sikereket ért el a magyar telekommunikációs piacon; a kutatás-fejlesztési központ, illetve a Globális Mérnöki Szolgáltatóközpont kiemelkedő munkáját világszinten is elismerik.

Chris Houghton jelenleg az Ericsson Japán vezérigazgató-helyettese és az észak-kelet ázsiai régióban működő Softbank Divízió vezetője, a világ egyik legfejlettebb piacán felügyelve az Ericsson üzleti fejlődését. Az angol szakember ezt megelőzően kilenc éven át, különböző vezetői pozíciókban dolgozott Svédországban, a Hálózati Üzletágban, 1988-ban csatlakozott az Ericsson angol leányvállalatához.

A vezetőváltásról Roland Nordgren, az Ericsson közép-európai régiójának vezetője így vélekedett: “ Chris tapasztalata, az Ericsson csoporton belül eltöltött 20 év sikeres munkássága a garancia arra, hogy az Ericsson Magyarország irányítása továbbra is jó kezekben lesz.” Nordgren elismerését és köszönetét Éry Gábornak, aki jelentős szerepet játszott abban, hogy az Ericsson a magyarországi távközlési piac meghatározó tényezője. Híreink szerint a zökkenőmentes váltás érdekében Éry Gábor 2009. szeptember 1-jéig segíti az új vezérigazgató munkáját.