Új HR-igazgató a Siemens Zrt.-nél

Kovács Attila, 2009. július 3. 08:48

Tóth Gábor (32 éves) személyében új vezető került a Siemens AG általános magyarországi képviseletét ellátó, budapesti székhelyű Siemens Zrt. Siemens Zrt. HR-szervezetének az élére. A vállalat működési hatékonyságát szem előtt tartva, és az erőforrások összehangolását biztosítva, Tóth Gábor kettős pozícióban vesz részt a szervezeti kultúra megújításában.

2009. július 1-jétől tölti be Tóth Gábor a Siemens Zrt. HR-igazgatói pozícióját. Új funkciója mellett megtartja eddigi feladatkörét, az energetikai szektorban gyártással foglalkozó Siemens Erőműtechnika Kft. HR-osztályának vezetését is. Tóth Gábor 2000-ben végzett a Pécsi Tudományegyetem Humánerőforrás szakán, majd 2002-ben pénzügyi szakközgazdászként diplomázott.

A Siemensnél még 1998-ban kezdte pályafutását gyakornokként, később a szakirányú diploma megszerzése után az Erőkar Rt. – a mai Siemens Erőműtechnika Kft. – HR-osztályára került. 2003 és 2005 között a Siemens AG mülheimi energetikai telephelyén HR-tanácsadóként nemzetközi tapasztalatokkal bővítette ismereteit, majd hazatérését követően kinevezték a Siemens Erőműtechnika Kft. HR-vezetőjének.

A Siemens Zrt., valamint a csoporthoz tartozó termelő, szolgáltató és kereskedelmi tevékenységet végző további Siemens-leányvállalatok a 2008-as üzleti évben együttesen mintegy 2100 munkatársat foglalkoztattak, és 86 milliárd forintos összforgalommal járultak hozzá az ország gazdaságához.