Felcsavarható vízálló billentyűzet

Kiss Ádám Zoltán, 2009. július 3. 20:19

Mindig egyedi megjelenésű egy foszforeszkáló, hajlítható billentyűzet, ráadásul a különböző színek feldobják egy unalmas íróasztal látványát, ám vannak felhasználási helyek, ahol csak egy ilyen billentyűzet az igazán jó megoldás.

Számos olyan helyzet vagy felhasználási környezet létezik, amelyre megoldás az olyan billentyűzet, ami könnyen takarítható, fertőtleníthető vagy éppen összehajtható, mint Air Touch flexibilis billentyűzete. Az USB-s billentyűzet a mellékelt, kiegészítő adapterrel PS2-es portra is csatlakoztatható. Az első kézenfekvő felhasználási terület az, ha egy mini notebookhoz keresünk egy normál méretű billentyűzetet. A subnotebookot sok helyen használhatjuk, iskolában, gyorsétteremben, a szabadban. Ott ahol a billentyűzet könnyen elkoszolódhat vagy rá is ömölhet valami, mégis talán az egyik legfontosabb, hogy az Air Touch pillekönnyű, akár össze is hajtható, így a kicsi laptop táskájában magunkkal is vihetjük. A foszforeszkálás is előnyös, szürkületben vagy sötétben könnyebb megtalálni a billentyűket, ha azok világítanak is. A világítás ki és bekapcsolható, igény szerint, de nem mindegyik Air Touch modell világítós. Az Air Touch könnyen tisztán tartható egy egyszerű ronggyal vagy törlőkendővel. A szennyeződés tisztítószerrel és némi vízzel lemosható, a billentyűzet tűri a rá ömlő folyadékot is. A gumiborítás nem csúszik, jól megtapad a különféle felületeken. A gombok pedig hangtalanul püfölhetők, nincs semmilyen kattanó hangjuk.
 
Vannak komoly felhasználási területek is, ahol csak ilyen mindent-tűrő eszköz használható. Az Air Touch –40 és + 80 fok között működő képes, például egy poros, fűtetlen raktárban pont ez kell. A kórházakban és egészségügyi intézményekben a higiéniai szempontok miatt a könnyű fertőtleníthetősége a fontos szempont. Akár alkoholos tisztító szerekkel is tisztán tarható. Tehát ha extrém körülményekről van szó, nagy hidegről vagy forróságról, poros környezetről, vagy folyadékveszélyről, fertőzésveszélyről, akkor használhatjuk az Air Touch billentyűzetet. Ha a kényelem a fontos, a könnyű szállíthatóság, a világító billentyűk vagy a vagány megjelenés, akkor fontoljuk meg az Air Touch billentyűzetet, azonban játékokhoz vagy szövegszerkesztéshez, komoly irodai munkához a hagyományos billentyűzet való.