Asus EEE Top: minden egyben

Kiss Ádám Zoltán, 2009. július 4. 19:17

Az Asus EEE PC Top jellemzői: érintő képernyő, széles mobilitás és csendes működés, az érintő képernyőre optimalizált alkalmazások jól használható mini számítógéppé teszik, lakásba vagy irodába.

A nagy dolog ebben a kis számítógépben az érintéssel vezérelhető kijelző. Könnyen irányíthatóak az érintésre optimalizált alkalmazások, mindent ugyanúgy elvégezhetünk a képernyőn ujjnyomással, mint az asztali gépen egérrel. A család minden tagja számára egyszerűen irányíthatóvá válnak a programok, még azok számára is, akik nem kezelik otthonosan a számítógépet. Hagyhatunk egymásnak üzeneteket, szörfözhetünk a világhálón, vagy akár rajzolhatunk kis ábrákat a csevegőprogramba. Ahhoz, hogy az EEE Top rendelkezésünkre álljon, csak be kell dugni a hálózati aljzatba. Ugyanilyen egyszerűen össze is csomagolható és a lakás másik pontján újra üzembe helyezhető. A Windows Easy Mode azok számára is használhatóvá teszi a PC-t, akit egyáltalán nem jártasak ebben, a legáltalánosabban használatos alkalmazások egy felhasználó barát kezelőfelületről érhetőek el.
 
 Az EEE PC Top gyakorlatilag egy vékony TFT monitorból áll, de szinte mindent tud, amit egy otthoni asztali számítógép. Az internetre vezeték nélkül, WiFi 802.11n szabványú hálózati kártyával csatlakozhatunk. A kényelmes netes kommunikációhoz 1,3 megapixeles webkameránk és beépített mikrofonunk van, a hűtése kiváló és a működése nagyon csendes, 26 dB alatt marad, így nem zavar a nappaliban, ha TV néznénk vagy zenét hallgatnánk. Az EEE Top beszerelt hangszórói 5.1 térhatású hangot nyújtanak a 16:9-es, szélesvásznú kijelzőn megjelenő képéhez. Az Asus Splendid Video technológiája az EEE PC képernyőjén is élethű színeket és elmosódás mentes mozit produkál. A grafikát teljesítményt az ATI Mobility Radeon HD3450 videokártya biztosítja, a mi akár egy egyszerűbb 3D-s játékhoz is elegendő.
 
Technikai felszereltsége: