Már a brit királyi család is használja a Twitter-t

Milkovits Gábor, 2009. július 11. 08:46

A brit királyi család ezentúl a hihetetlenül gyorsan népszerűvé vált Twitter mikroblogon keresztül (is) közli majd a világgal, hogy mi zajlik a házuk táján, természetesen kizárólag hivatalos stílusban.

Az illetékes szóvivő azzal indokolta a lépést a sajtó előtt, hogy a közösségi mikroblog népszerűségét kihasználva szeretnék az @BritishMonarchy Twitter blogon keresztül is tájékoztatni a nyilvánosságot a királyi családdal kapcsolatos hírekről. A szóvivő ugyanakkor sietett leszögezni, hogy a rövid bejegyzéseket nem a királynő, vagy más családtagok írják majd, mivel a cél elsősorban a hírszolgáltatás, nem pedig a személyes megszólalás. A felhasználók természetesen korántsem számíthatnak a pletykalapokban olvashatókhoz hasonló, csak éppen első kézből származó szaftos részletekre a blogban; az első linkek például Vilmos herceg és a királynő hivatalos ceremóniáiról beszámoló YouTube videókra és képekre mutattak.

A brit királyi család meglehetősen tudatosan igyekszik kihasználni az internetes kommunikációban rejlő lehetőségeket: II: Erzsébet 2007 óta saját YouTube csatornával rendelkezik, amelyen rendszeresen közvetítik hivatalos beszédeit, például karácsonyi üzenetét, de a Royal.gov.uk hivatalos weboldal is folyamatosan frissül az internetes technológia fejlődésével párhuzamosan.