HR-ügyviteli outsourcing tendert nyert a VT-Soft

Kovács Attila, 2009. július 14. 16:37

Kecskeméten épít új autógyárat a német Daimler AG. A 800 millió eurós (220 milliárd forintos) zöldmezős beruházásként épülő üzem 2500 embernek ad majd munkát. A Mercedes új generációs, alacsony fogyasztású kompakt gépjárműosztályba tartozó gépkocsikat gyárt majd Kecskeméten, a gyártás 2012-ben indul.

A Daimler AG már megkezdte magyar beszállítóinak kiválasztását. Az a döntés született, hogy az új gyár, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. dolgozóinak bérszámfejtési feladatait kihelyezik. A szolgáltatás ellátására pályázatot írtak ki, amin a bérügyviteli outsourcing területén komoly tapasztalatokkal rendelkező VT-Soft Software Kft-ét hirdették ki győztesnek. A megállapodás értelmében a VT-Soft Kft. teljes körű outsourcing szolgáltatást nyújt, ami magában foglalja a bérszámfejtési, munkaügyi szolgáltatási és a társadalombiztosítási ellátással kapcsolatos tevékenységeket, vagyis a kecskeméti gyár minden, a bérfizetéssel kapcsolatos kötelezettségét elvégzi.
A tendernyertes azonnal meg is kezdte a feladatok megoldását, a szolgáltatást támogató fejlett technológiai háttér kialakítása már folyamatban van. Ennek elkészültével a Daimler németországi központi humánügyviteli rendszeréből automatikusan, közvetlenül fognak érkezni a számfejtéshez szükséges személyi és béradatok a VT-Soft rendszerébe. Itt tárolják, és az OPUS programrendszerrel elvégzik a TB- és bérszámfejtést.