Memóriakártyán is forgalmaz filmeket a Disney Japánban

Milkovits Gábor, 2009. július 23. 07:37

A Walt Disney japán leányvállalata ősztől nemcsak DVD lemezen, hanem egyúttal microSD memóriakártyán is forgalmazni fogja filmjeit, ami ugyan nem teljesen új ötlet, de eddig csak kísérleti jelleggel alkalmazták.

A filmstúdió az előre feltöltött kártyákat a DVD lemezekkel egy csomagban fogja árusítani, nagyjából 20 százalékkal drágábban, mint a csak DVD lemezt tartalmazó csomagokat: a kombó filmek darabja 4935 jen (kb. 10 000 Ft) lesz novembertől, új mozik esetében. Az ötlettel a cél nyilvánvalóan az, hogy a vásárlók különböző hordozható eszközökön, például mobiltelefonon, médialejátszón, vagy netán GPS navigációs készüléken is megnézhessék a megvásárolt filmeket. Persze a stúdiónak az az érdeke, hogy a vevők ezért valamivel többet fizessenek, és ne a DVD-k másolásvédelmét kijátszva tegyék át a filmeket a már említett készülékekre, illetve memóriakártyákra.

A microSD kártyákat a Disney Japan szóvivőjének elmondása szerint a Panasonic szállítja majd. Az első ily módon kiadásra kerülő filmek közé tartoznak a Karib-tenger kalózai epizódjai, illetve a Nemzet aranya részei.