Halo Legends: Halo univerzumban játszódó Anime-széria az Xbox Live-on

Milkovits Gábor, 2009. július 24. 09:22

A Microsoft neves japán stúdiókat és rendezőket bízott meg azzal, hogy egy hétrészes rajzfilmsorozatot készítsenek a Halo videójátékok világára és karaktereire építve.

A Halo Legends a Microsoft online Xbox Live szolgáltatásán keresztül lesz letölthető szeptembertől. A különálló történeteket feldolgozó epizódokon öt neves japán rajzfilmstúdió, a Bones, a Casio Entertainment, a Production IG, a STUDIO4˚C és a Toei Animation dolgozik. A rendezők között olyan tehetségek szerepelnek, mint az Appleseed-et jegyző Aramaki Shinji, illetve Oshii Mamoru. A részek között lesz olyan, amely a Halo világának teljes 100 000 éves történetét dolgozza fel, valamint a játékból ismert karaktereket felvonultató humoros anime is. A munkát a korábbi Halo Studios, mostani nevén 343 Industries felügyeli, nemcsak üzleti szempontból, hanem kreatív támogatás nyújtásával is.

Némi vigaszt nyújthat az olyan anime-rajongók számára, akiknek esetleg nincs otthon Xbox játékkonzoljuk, hogy a Halo Legends című sorozatot 2010 elején DVD-n és Blu-ray lemezen is kiadják.