Amerikai koncepciójú új hazai irodában a Sun Kft.

Kovács Attila, 2009. július 30. 07:14

A szaksajtó képviselői és a hazai partnercégek meghívottjai előtt július 29-én Budapesten, a IX. Lechner Ödön sétány 7. szám alatt (Millenium Tower) felavatta a legújabb amerikai elrendezési koncepciót (nextgen) követő, annak alapján készült új irodáját a Sun Microsystems Kft.

Az avatáson Hernádi József, a cég vezetője többek között a következő információkat közölte a megjelentekkel: a korábbi telephelyül szolgált budai, Kapás utcai irodánál mintegy 120-150 négyzetméterrel kisebb, ám a korábbinál sokkal gazdaságosabb elrendezést megengedő új iroda világos nagy tereivel, könnyen bejárható helyiségeivel, a Kapás utcainál sokkal kényelmesebb, kollaborációs terekkel is kialakított új munkakörnyezetet biztosít.

Mostantól a hazai termékértékesítésben szinte 100 százalékig az indirekt értékesítést szorgalmazza a kft. Az új irodában tantermet nem alakítanak ki, ez a "régi" helyén marad. A sajtóeseményeket viszont a Lechner Ödön sétányon található új irodában kívánják a jövőben megtartani. Hernádi azt is hangsúlyozta: a termékportfolión nem kívánnak változtatni, a kollaborációt segítő közös tereket maximálisan szeretnék kihasználni, hasonlóan az iroda területén kialakított két egészségügyi fürdőhöz is. A kft. a június hónapban végződött pénzügyi évének számadatai: a dollár alapú árbevétel 10 százalékot nőtt; a "year-over-year" éves forintnövekedés meghaladta a 30 százalékot. A növekedések egyenletesen következtek a termék- illetve szolgáltatásértékesítésből, ugyanakkor az oktatás az elmúlt 12 hónap során alulteljesített: még most sem érték el a korábbi oktatási színvonalat.