Megújult a KS Bérkalkulátor

forrás Prim Online, 2009. augusztus 2. 13:54

Magyarországon is egyre nagyobb őrületté kezd válni az Apple érintőképernyős telefonja, az iPhone, s valószínűleg a legújabb változat, a 3GS tovább növeli az eladásokat. A telefon sikeréhez természetesen hozzájárul az Apple egyedi szoftverboltja, az Apple-Store is, ahonnan különböző kategóriákba sorolt programok garmadáját lehet ingyenesen vagy kisebb-nagyobb összegért letölteni.

A Kulcs-Soft Zrt. Magyarországon az elsők között kezdett szoftvereket fejleszteni erre az új platformra is, és ennek köszönhetően mára az Apple hivatalos fejlesztője. A cég bemutatkozó programja, a Bérkalkulátor volt az első, magyar ügyviteli szoftver az Apple Store-ban, amit azóta követett a KS Reader könyvolvasó és a Petty Cash nevű, angol nyelvű házipénztárprogram is. A fejlesztés sikeres lett, hiszen a bemutatkozó program március 2-i megjelenése óta a Business Free kategória vezető programja, több ezer letöltéssel világszerte. Természetesen ennek jelentős része magyar letöltő volt, hiszen a program csak magyar nyelven érhető el, és a magyar adótörvények és jogszabályok szerint számol.

A Bérkalkulátor most megújult formában kerül az Apple Store kínálatába. A program felhasználója eddig is teljes képet kapott a munkavállalói és a munkáltatói költségekről, levonásokról egyaránt: a telefon azonnal megmutatta, hogy milyen bruttó bérhez milyen nettó tartozik, valamint, hogy ez a munkáltatónak mennyibe fog kerülni. Ugyanez fordítva is működött, tehát a nettó bérből is kiszámolhattuk a bruttó jövedelmünket. Egyénenként változó beállításokra is lehetőségünk nyílt; megadhattuk gyermekeink számát, valamint választhattunk, hogy adójóváírással vagy a nélkül szeretnénk számolni. Ezek a funkciók továbbra sem változnak. Ami újdonságot jelent, az egyrészt a grafikai megjelenés módosulása, illetve hogy a július 1-jével hatályba lépő áfa-kulcsok alapján számol a szoftver. További újdonságot jelent, hogy ezután a programból fel lehet hívni a Kulcs-Soft Számítástechnika Zrt.-t, ha esetleg bármilyen kérdésünk lenne a termékkel kapcsolatban.

A program asztali gépes (Macintosh) változata továbbra is ingyenesen letölthető a társaság honlapjáról.