E-mail szolgáltatást indít a MySpace

MTI Sajtóadatbank, 2009. augusztus 3. 10:03

Elektronikus levelezési rendszerrel bővíti szolgáltatásait a 130 millió felhasználóval rendelkező MySpace közösségi portál.

A MySpace Mail bétaverziója az Egyesült Államokban csütörtöktől érhető el, néhány héten belül a nemzetközi felhasználók is csatlakozhatnak - olvasható a kaliforniai vállalat közleményében.

A közösségi oldal az Egyesült Államokban - népszerűségéből adódóan - a Gmail után a második legnagyobb e-mail szolgáltató lehet, és ez újabb kihívást jelent az olyan nagy múltú szolgáltatókra, mint a Yahoo és a Hotmail, amelyek szintén az elsőségre törnek.

A jelenlegi MySpace tagok elektronikus levelezési címei a felhasználónév utáni a (kukac)myspace.com szervernévvel egészülnek ki.

A tagok a profiljukban található tartalmakat közvetlenül csatolhatják leveleikhez, miközben a postafiók méretét sem korlátozzák.

A MySpace a kiélezett verseny miatt a helyi munkatársainak közel 30 százalékától volt kénytelen megválni, és a nemzetközi személyzetét is csökkentenie kellett.

Az oldal legnagyobb kihívója a Facebook tavaly vehette át a világ legnépszerűbb közösségi oldalának járó címet, és a MySpace törekvései ellenére továbbra is nő a két portál közötti különbség.