Sharp-Sony: vegyes vállalat nagyméretű LCD panelek és modulok gyártására és értékesítésére

forrás Prim Online, 2009. augusztus 4. 10:19

A Sharp és a Sony a 2009. július 30-án megállapodást kötött arról, hogy a nagyméretű LCD panelek előállítására és értékesítésére új vegyes vállalatot hoznak létre.

A Sharp 2009 július 1-jén a Sakai városában épülő új LCD panel gyárát a cég 100 százalékos tulajdonát képező Sharp Display Products Corporation („SDP”) nevű leányvállalatára ruházta. A tervek szerint az SDP 2009 októberében kezdi meg működését. 2009. december 29-ére a Sharp 66 százalékos, míg a Sony 34 százalélos befektetési aránnyal képviselteti magát az újonnan megalakuló vegyes vállalatban. Ennek érdekében első lépésként a Sony 10 milliárd jent fektet be az SDP-be, cserébe a Sony megkapja az SDP által újonnan kibocsájtott részvényeket. A tranzakció eredményeként ugyanezen a napon az SDP a Sharp és a Sony vegyes vállalatává válik. A megállapodás szerint bizonyos, a megállapodásban lefektetett feltételek teljesülése esetén a Sony számos további tőkeinjekciót ad  az SDP-nek.

A két cég együttműködésének élénkítések érdekében a Sharp és a Sony továbbra is tárgyal az LCD modulokhoz tartozó komponensek közös fejlesztéséről.