Flash termékek sorával rukkolt elő a Maxell

Milkovits Gábor, 2009. augusztus 6. 15:45

Az adattárolás terén eddig elsősorban digitális mágnesszalagokat, optikai lemezeket és flash SSD meghajtókat gyártó Maxell most számos flashmemória-terméket dobott piacra, az USB drive-októl a memóriakártyákig.

A termékek között komoly különlegességek nem találhatók, inkább az egyezerre ilyen sokfajta újdonság számít egyedinek. Az egyszerű USB Basic drive mellett egyébként bemutattak egy visszahúzható csatlakozós verziót USB Slider, egy 360 fokban elforgathatót USB 360, egy jelszavas védelemmel és adattitkosítással felruházottat USB Style, illetve egy microSD kártyaolvasóval is ellátott változatot USB+ néven. A microSD, SD és Compact Flash memóriakártyák kapacitása 2-től 16 GB-ig terjed. A várható árakról, illetve a forgalmazás részleteiről a Maxell egyelőre nem nyilatkozott.

A lépés tulajdonképpen teljesen logikusnak és természetesnek tekinthető a memória-üzletágban (is) utazó vállalat részéről. A termékek sikerét ezen a meglehetősen telített piacon majd a jövő hivatott eldönteni, a jól ismert márkanév viszont mindenképpen előnyt jelent.