Exkluzív megjelenésű és rekordsebességű kompaktok a Nikontól

Kiss Ádám Zoltán, 2009. augusztus 6. 17:03

A japán gyártó frissítette kompaktkínálatát, melybe többek között egy felső kategóriás megjelenésű igényes modell és a jelenleg leggyorsabb Coolpix modell is bekerült.

COOLPIX S70 – elegancia, Organic EL érintőképernyős technológia
 
A többérintéses képernyővel ellátott, elegáns megjelenésű Coolpix S70 8,89 cm-es érintőképernyőn többféleképpen megfoghatók, húzhatók és lapozhatók a fényképek. Ez az új, feljövőben lévő technológia első alkalmazása Nikon fényképezőgépben. A fényképezőgép funkciói között megtalálható az Érintéses kioldó is. Egyszerűen érintsük meg a kép kívánt területét: a fényképezőgép automatikusan beállítja az élességet, és elkészíti a felvételt. A divatos, retró bőrhatású külső borítás mellett a kiváló minőségű OLED-monitor is tükrözi a modell piaci pozicionálását. A 12,1 megapixeles felbontás, a nagy látószögű 5x zoom Nikkor objektív, valamint az időjárási körülményektől függetlenül tisztán és jól látható kijelző könnyítik a gép használatát. A modellben található HD videofelvételi funkció, és a képek gyors és egyszerű „átlapozásának” lehetősége.
 
COOLPIX S640 – a világ leggyorsabb COOLPIX fényképezőgépe
 

A Coolpix S640 a termékcsalád leggyorsabb gépe. A kompakt piacon legrövidebbnek számító indítási idő mellett a Coolpix S640 az automatikus élességállítást is olyan gyorsan végzi, mint egy D-SLR, például a Nikon D40, ezért felhasználói egy pillanat alatt készíthetnek éles, tiszta képeket. Amíg más kompakt gépeknek hosszabb ideig tart az élesség beállítása, a Coolpix S640 szinte azonnal fényképez, ezen felül gyenge fényben is tiszta képeket rögzíthetünk, vaku használata nélkül, köszönhetően a modell ISO 6400 funkciójának. Különféle színváltozatokban (fekete, fehér és ezüst) jelenik meg a 12 megapixeles felbontással, nagy látószögű 5x Nikkor zoom objektívvel 6,86 centiméteres LCD-monitorral rendelkező fényképezőgép.

COOLPIX S570 – egyszerűség
 
Az egyszerű, új Coolpix S570 a kezdő fotósok számára készült, ez a gép tökéletes választás bulikhoz, éjszakai szórakozáshoz, vagy éppen vakációhoz. Rendkívül könnyen használható: csak megnyomjuk meg az exponálógombot, és a Coolpix S570 a képen látható arcok távolsága, fényessége és pozíciója alapján automatikusan kiválasztja a megfelelő üzemmódot. A 6,86 cm-es LCD-monitorral, nagy látószögű 5x zoom Nikkor objektívvel és teljes képméret esetén is ISO 3200 érzékenységgel rendelkező gép minőségi funkciókat kínál kedvező áron. A rózsaszín, vörös, kék, fekete és ezüst változattal is rendelkező Coolpix S570 felbontása 12 megapixel, és összességében egy praktikus, letisztult fényképezőgép. A Coolpix S570 a beépített Bőr lágyítás funkció mellett rendelkezik az Intelligens portré rendszerrel is, amely átlagon felüli portrékat garantál vadonatúj Pislogásmentesítés funkciója révén. Ilyenkor a fényképezőgép automatikusan két képet készít egymás után, amikor a modell mosolyog, és közülük azt menti, amelyiken a szeme nyitva van.