Renaissance: alakítsuk át microsoftossá az OpenOffice-t

Genda Csongor Zoltán, 2009. augusztus 6. 18:29

A nyílt forráskódú OpenOffice.org egy új skinnek köszönhetően átalakítható oly módon, hogy az hasonlítani fog a redmondi irodai programcsomagra.

A Renaissance fejlesztése tavaly ősszel kezdődött, a napokban pedig kiadta a Sun kutatócsoportja a téma első prototípusát, amelyet máris kipróbálhatnak a felhasználók. Az aktuális standard grafikus interfészt számos bírálat érte annak puritán volta miatt, s ezért döntöttek úgy a Sun programozói, hogy modernizálják azt, így született meg a Renaissance. Az új design használatához Java 6-ra lesz szükségünk, ha ez megvan, akkor pár kattintással átszabhatjuk OpenOffice-unk megjelenését. A fejlesztők azonban hangsúlyozzák, hogy a most közzétett felhasználói felület csupán egy prototípus, a későbbiekben még komoly változtatásokat eszközölnek azon a felhasználók visszajelzései alapján.

Olvasóink a Letöltés.com-ról is letölthetik a kiegészítő elemet. Telepítés után automatikusan megnyílik az új felülettel rendelkező Impress prezentációs szoftver, egyelőre csupán ez támogatja a Renaissance-t.