Az Adobe online szolgáltatásra cseréli az ingyenes Photoshopot

Milkovits Gábor, 2009. augusztus 7. 16:04

Az Adobe beszüntette a Photoshop Album Starter Edition ingyenes képszerkesztő program forgalmazását és támogatását, azokat pedig, akik továbbra sem szeretnének fizetni a megoldásért, internetes alkalmazásának használatára szólítja fel.

A társaság ugyanis egy olyan szolgáltatást kínál www.photoshop.com oldalán, amely majdnem ugyanolyan képszerkesztési és -katalogizálási lehetőségeket kínál, mint az eddigi gépen tárolt ingyenes verzió. Előnyei viszont számosak, mivel az oldalon változatos lehetőségek vannak az általunk készített és szerkesztett fotók megosztására – hátránya persze, hogy az adattárolás csak 2 GB-ig ingyenes.

A lépés egyértelműen jelzi az online alkalmazások fontosságának növekedését, még akkor is, ha a korlátozott tárhely vagy más tényezők miatt egyelőre nem olyan hatékonyak ezek a szoftverek, mint a számítógépen tárolt programok. Az internet kínálta közösségi funkciók és az ilyen programok bárhonnan elérhető volta ugyanakkor jó esetben bőven ellensúlyozza a hiányosságokat. Az Adobe magától értetődően fizetős, nem online Adobe Photoshop Elements 7 szoftverét ajánlja azoknak az amatőr fényképészeknek, akik ennél egy kicsivel többet szeretnének kihozni a programból, illetve digitális képeikből.