Kilenc biztonsági frissítés a Microsoft augusztusi csomagjában

Milkovits Gábor, 2009. augusztus 8. 19:01

A Microsoft kilenc biztonsági frissítést tervez kiadni augusztus 11-ei szokásos frissítőcsomagjában, amelyek közül öt legalább egy kritikus hibára kínál javítófoltot.

A javításra kerülő sebezhetőségek a Windows, az Office és a Visual Studio szoftvereken, illetve a Mac kliensen találhatók. Három kritikus hiba a Windows Vista, Windows XP és Server 2008 rendszereken is megtalálható, míg egy a Windows 2000 és a Server 2003 programokat, egy pedig az Office XP 2003 alkalmazást, illetve a Mac klienst sújtja. A fentieken kívül a cég a Windows 2000, XP és Server 2003 esetében fontosnak, a Windows Vista és a Server 2008 vonatkozásában pedig mérsékeltnek minősített egy olyan biztonsági rést, amely szintén távoli kódvégrehajtást tesz lehetővé. A szoftveróriás javítja még a Windows egyén komponenseit és a .NET Framework-öt is.

A viszonylag tartalmas havi frissítőcsomag augusztus 11-étől lesz elérhető. Érdemes megemlíteni, hogy a Microsoft nemrég, július 28-án szokásától eltérően több fontos javítófoltot tett közzé soron kívül Internet Explorer és Visual Studio szoftvereihez. A társaság nem indokolta, hogy a megszokott második keddet ilyen kevéssel megelőzően miért volt szükség a rendkívüli javításokra.