Az Asus után a többiek is tablet netbookokat terveznek

Milkovits Gábor, 2009. augusztus 8. 20:02

A tajvani Digitimes értesülése szerint az Asus Eee T91 példáját követve a Dell, a HP és az MSI is táblagép-formátumú mini-laptopokkal tervez előrukkolni a közeljövőben.

Az első fecske állítólag egy 10” modell lesz az MSI-től, amely várhatóan 2010 legelején jelenik majd meg a boltokban. A HP a tajvani Inventec-kel gyárttatja a maga elforgatható érintőképernyős netbookját, ami az értesülések szerint április-május folyamán kerül forgalomba. A hírforrás szerint mindkét gép az Intel új, Pine Trail-M platformján működik majd. A Pine Trail az egyelőre nem ismert órajelű, 45 nanométeres technológiával gyártott Atom N450 CPU-n alapul és integrálja a grafikus csipet valamint a memóriavezérlőt a központi processzorba. A platform további eleme a Tiger Point lapkakészlet.

Ami a Dell-t illeti, az ő készülékükről egyelőre nem sokat tudni, kivéve azt a meglepő részletet, hogy állítólag egy csupán 5 inch-es érintőképernyőt terveznek hozzá, amivel éppenséggel kívül van a netbook kategórián. Az úttörő Asus eközben talán még az idén leváltja a 9” T91-est az új, 10” T101-gyel, amin már a Windows 7 operációs rendszer fut majd az XP helyett.