A TDK 2010-re 2,5 TB-os merevlemezt ígér

Milkovits Gábor, 2009. augusztus 9. 19:39

Alig mutatta be a Hitachi új 2 terabájtos merevlemezes meghajtóját, a TDK máris bejelentette, hogy az általa fejlesztett technológia révén a cég jövő év első felében 2,5 TB-os winchestereket hoz forgalomba.

A társaság nemrég végezte el azokat a sikeres teszteket, amelyek során négy darab egyenként 640 GB-os lemeztányért helyeztek el egy 3,5” meghajtóban. A 2010 eleji start azért is tűnik közelinek, mert egyelőre még a 2 TB-os termékek is meglehetősen ritkák: a Seagate, a Western Digital és a már említett Hitachi rendelkezik csak ilyenekkel. A TDK novemberben tervezi beindítani a sorozatgyártást, így tudna 2010 elején előrukkolni a termékkel, amit persze valószínűleg a versenytársak is hamar követnek majd.

A 2 TB-os asztali merevlemezzel párhuzamosan a TDK 640 GB-os 2,5” laptop winchesterek gyártását is fontolgatja. Ezeket más most elkezdték gyártani, így valamivel előbb, talán már januárban piacra dobják őket. A Seagate-nek már létezik ilyen formátumú külső merevlemeze, a forgalmazás időpontja azonban még nem tisztázott.