Fizikai gépről virtuális gépre vitt IT-szolgáltatások

forrás Prim Online, 2009. augusztus 11. 10:31

A Novell bejelentette, hogy a PlateSpin Migrate 8.1 alkalmazásfelügyeleti és -átviteli termékének legújabb verziója támogatja a Sun Solaris 10 operációs rendszer fizikairól virtuális számítógépre történő átvitelét.

A PlatSpin Migrate segítségével az adatközpontok üzemeltetői könnyen mozgathatják az informatikai szolgáltatásokat a fizikai és virtuális gépek, a lemezképek és a hálózati felhőre épülő környezetek között. A PlateSpin Migrate 8.1 számos platformon - többek között a SUSE Linux Enterprise korábbi verzióin illetve a nemrég kiadott Novell SUSE Linux Enterprise 11-en, a Windows 2008 és a Windows Vista operációs rendszereken is - támogatja a fizikairól virtuális számítógépre való áthelyezést. A PlateSpin Migrate így az operációs rendszerek, hypervisorok és hardverplatformok legszélesebb körű támogatását kínálja a heterogén adatközpontokhoz.

A PlateSpin Migrate a Novell PlateSpin adatközponti felügyeleti termékcsaládjának részét képezi, amely a PlateSpin Recon, PlateSpin Orchestrate, PlateSpin Protect és PlateSpin Forge termékeket tartalmazza. A PlateSpin adatközponti felügyeleti megoldásai lehetővé teszik az ügyfelek számára az informatikai szolgáltatások testre szabását, átvitelét, felügyeletét és védelmét. Kizárólag a PlateSpin termékcsalád nyújt támogatást a 32, illetve 64 bites Windows, Linux és Solaris kiszolgálókhoz, valamint az összes jelentős hypervisor megoldáshoz, így a VMware ESX és ESXi, a Microsoft Hyper-V, a Citrix XenServer, a Virtual Iron és a SUSE Linux Enterprise Server rendszerbe integrált Xen kiszolgálókhoz.