Az IFS projekt-alapú ERP szállítót vásárol

forrás Prim Online, 2009. augusztus 17. 10:22

Az IFS, a globális ERP megoldásszállító bejelentette, hogy szerződést kötött a Qurius International Holding B.V.-vel a MultiPlus Solutions AS. 100%-os tulajdonrészének megvásárlásáról. A vételár készpénzben kerül kiegyenlítésre. Az akvizíció tovább erősíti az IFS piaci pozícióját a projekt-alapú megoldásokat igénylő iparágakban.

A norvégiai sandefjordi székhelyű MultiPlus Solutions projekt-alapú üzleti alkalmazások ismert szállítója a tengeri (hajóépítés, olaj- és gáz), az EPCI (Engineering, Procurement, Construction, and Installation – tervezés, beszerzés, kivitelezés, telepítés), valamint a projektszerű gyártó szektorok számára. A MultiPlus Solutions Kínában és Dániában is rendelkezik telephelyekkel. A vállalat teljes körű ERP megoldást kínál, beleértve a pénzügyeket, a projektirányítást, a karbantartást, gyártást, dokumentumkezelést és a humánerőforrás-menedzsmentet támogató funkcionalitást.

A MultiPlus Solutions figyelemreméltó, közel 100 ügyfelet kitevő ügyfélbázissal rendelkezik Norvégiában, Dániában, Franciaországban, az Amerikai Egyesült Államokban, valamint Kínában. Az IFS folytatja a termék támogatását, karbantartását, továbbfejlesztését, ugyanakkor igyekszik kihasználni azokat a méretgazdaságosságból, illetve szinergiákból fakadó előnyöket, melyeket a hasonló iparági és megoldásbeli tapasztalatok tesznek lehetővé.
A MultiPlus Solutions Group 45,9 millió norvég koronás nettó árbevételt ért el, melynek közel 50%-a termékbevétel, üzemi eredménye (EBIT) pedig 2,8 millió norvég korona szerint alakult 2008-ban.