Apple esemény szeptember 7-én iTablet nélkül

Milkovits Gábor, 2009. augusztus 23. 09:45

A Wall Street Journal értesülése szerint az Apple szeptember 7-én tartja legközelebbi termékbemutató rendezvényét, amelyen azonban nem kerül sor a sajtóban régóta emlegetett Mac táblagép bemutatására.

A gazdasági hírújság úgy tudja, hogy a várva várt iTablet helyett valószínűleg új, nagyobb kapacitású és kamerás iPod Touch médialejátszók, megújult iTunes portál, illetve a táblagéppel együtt beharangozott Cocktail, borítós, szövegkönyves digitális zeneformátum állnak majd az esemény középpontjában. Olyan hírek is szárnyra keltek, hogy a szeptember 7-ei rendezvényen jelenik majd meg először a nyilvánosság előtt a felépült Steve Jobs vezérigazgató, azonban hivatalosan ezt sem erősítették meg.

A mostani hír egyáltalán nem jelenti azt, hogy teljesen le kell mondanunk az Apple táblagépről. Más hírforrások szerint ugyanis a cég egyelőre hatékonyabb képernyő- és processzortechnológiára vár ahhoz, hogy igazán ütős iTablet készülékkel rukkolhasson elő. Erre állítólag leghamarabb jövő januárban, a MacWorld konferencián kerülhet sor.