Nem működik a Hotmailen a képbeillesztő funkció

Milkovits Gábor, 2009. augusztus 24. 09:11

A Microsoft pénteken beismerte, hogy néhány hete biztonsági okokból kikapcsolta Hotmail online levelezőjén azt a funkciót, amelynek révén képeket lehet illeszteni magukba az üzenetekbe.

A Microsoft nagyjából négy héttel ezelőtt kapcsolta ki a lehetőséget, azonban erről csak most értesítette a felhasználókat. A késésnek valószínűleg szintén biztonsági okai vannak, a korábbi bejelentés ugyanis felhívta volna a hackerek figyelmét arra a hibára, amely miatt a lépés történt. Ez egyébként nem hivatalos információk szerint egy az Internet Explorer böngésző és a Hotmail működését összehangoló ActiveX vezérlőn található, amit a szoftveróriás a szeptember második keddjén kiadásra kerülő frissítőcsomagjában fog kibocsátani. A Hotmail teljes funkcionalitásának helyreállítására valószínűleg pár héttel ezt követően kerül majd sor.

A Hotmail-en egyébként hagyományos módon, mellékletként továbbra is lehet képeket csatolni az e-mailekhez, azaz a Microsoft intézkedése valóban csak kisebb kellemetlenséget okoz a felhasználóknak. Ennek ellenére szimpatikusabb lett volna a társaságtól, ha nem hagyja bizonytalanságban a felhasználókat, hanem időben figyelmezteti őket, és egyúttal módozatokat ajánl a sebezhetőség elkerülésére.