Letölthető külsős alkalmazások a Zune HD-hez?

Milkovits Gábor, 2009. augusztus 24. 18:44

Sajtóértesülések szerint a Microsoft az Apple iPhone/iPod-os App Store megoldásához hasonló, külsős fejlesztésű alkalmazások letöltésére kialakított weboldalt tervez a Zune HD médialejátszóhoz.

Legalábbis erre következtetnek abból, hogy a Best Buy kiskereskedelmi lánc egyik üzletében felvett videón az látszik, amint valaki a szeptember 15-ei start előtt kipróbál egy példányt és annak kijelzőjén az „Apps” („alkalmazások”) menüpont jelenik meg. Ez persze önmagában még nem jelent semmit, ugyanakkor teljesen logikus lépés lenne a Microsoft részéről, ha versenytársai példáját követve közös szoftverletöltő-oldalt indítana a Windows Mobile és a Zune platformokhoz. Ez technikailag megvalósítható is lenne, mivel mindkét esetben Windows CE-alapú, ARM processzorokon futó rendszerekről van szó.

A Microsoft egyelőre nem kommentálta a hírt, így nemhogy a potenciális alkalmazásokról, de a letöltőoldal létéről sem lehet biztosat tudni. Mindenesetre ha az értesülés igaz, az még inkább kiélezheti a versenyt a Microsoft és az Apple között, ezúttal a független mobilszoftver-fejlesztők kegyeiért.