A digitális táblák szállítására szeptember 4-éig kell ajánlatot tenni

MTI Sajtóadatbank, 2009. augusztus 29. 09:29

A digitális táblák beszerzésére kiírt megismételt közbeszerzési eljárásra szeptember 4-éig kell a végleges árajánlatot beadni - közölte Oravecz Péter, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) szóvivője.

Hozzátette: a megismételt közbeszerzési eljárás tárgyalásos szakasza lezárult, jelenleg az ajánlattételi szakasz első fordulóján is túl vannak, a végleges árajánlatok beadásának határideje szeptember 4. Oravecz Péter elmondta: a résztvevőkre, az eddigi ajánlatok tartalmára vonatkozóan információ az eredményhirdetés után lesz nyilvános, mert különben befolyásolhatná a végleges ajánlatokat.

 Az NFÜ úgy számol, hogy a szerződéskötés és kiszállítások előkészítése az eredményhirdetéstől számítva 1-2 hónapot vehet igénybe, így a digitális táblák használatbavétele a tanév első félévének közepétől várható. Az eljárás eredményeképpen több mint 3.000 lehet azon közintézmények száma, ahol a jelen kiírás keretében beszerzett, az oktatási tevékenységeket segítő digitális táblát használhatják majd.

 A Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF) a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség megbízásából 2008 júniusában írta ki az árubeszerzést érintő közbeszerzést, több mint 24 milliárd forintos keretösszeggel az interaktív tábla-beszerzési pályázatban.A kétfordulós közbeszerzési eljárás első, részvételi szakaszára 2 jelentkező, összesen mintegy 20 vállalkozás bevonásával adott be részvételi jelentkezést.

 A közbeszerzési eljárás első kísérleténél a digitális táblák beszerzésére 24 milliárd forint állt rendelkezésre, a HP ennek majdnem másfélszereséért vállalta volna a szállítást. Az IBM ugyan árban a meglevő összeg alatt maradt volna, de két olyan alvállalkozót - a Synergont és az Albacompot - vont be a szállításba, amelyeket korábban kartellezésért elmarasztalt a versenytanács. Mivel ezen okok miatt az NFÜ számára egyik ajánlat sem volt elfogadható, a tendert a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2009. február 2-án érvénytelennek nyilvánította. Ezt követően a KSZF újabb közbeszerzést írt ki, változatlan keretösszeggel.