Új fotózási élményt ígér a Canon EOS 7D

forrás Prim Online, 2009. szeptember 1. 14:48

A Canon EOS 7D digitális SLR fényképezőgépnél a frissen fejlesztett 18MP APS-C CMOS szenzor mellett a Kettős “DIGIC 4” processzoroknak köszönhetően gyors, csúcsminőségű teljesítményt lehet elérni bármilyen fényviszony mellet, akár 12.800-ra kiterjesztett ISO értékig és 8kép/mp sorozatfelvételnél opcionális tartozék nélkül. A fotósok által elképzelt ideális felépítés és a meggyőző technológiák teljesen új fényképezési élményt nyújtanak.

A világszerte elismert fényképészek visszajelzései szolgáltak alapul az EOS 7D megalkotásához. Az EOS 7D tervezésével kapcsolatban Mr Uchidoi a Canon vállalat fotó termékek csoportigazgatója elmondta: “Több, mint 5.000 fényképésszel konzultáltunk az egész világról, megkérdezve őket, hogy mit várnak el egy fényképezőgéptől. A felmérésnek és a kiemelkedő technológiáknak köszönhetően képesek voltunk olyan gépet fejleszteni, mellyel megadjuk a fényképészek számára a sokoldalú használhatóságot, hogy képeiket az elvárásaiknak megfelelően élménnyel telivé tudják varázsolni.”

Tökéletes képek – Nagyteljesítményű AF és fénymérési rendszer

Az EOS 7D 19 pontos kereszt típusú AF szenzora mindig készen áll, hogy a fotós mindig elérje a pontos expozicíót és optimalizálja a kompozicíós lehetőségeket. Ez a továbbfejleszettt AF rendszer lehetőséget biztosít a manuális és automata beállításokra valamint rendelkezik a Zóna és Szpot AF-el a téma gyors és pontos követéséhez és rögzítéséhez. Az AF beállítások nagymértékben parametizálhatók a témánál bekövetkező változások azonnali lekövetésére.

Az EOS 7D egy teljesen új fénymérési rendszerrel is rendelkezik. A Fókusz Szín Világosság (iFCL) fénymérési rendszer intelligensen méri az élességet, a színeket és a világossági értékeket 63 zónában. A 19 AF pont kiegészítéseként a kettős bevonattal rendelkező szenzor képes az információk összegyűjtésére az összes különálló zónáról a még pontosabb és következetesebb expozíció érdekében.

Pontos felvételkészítés ahogy Ön azt látja

A Canon EOS 7D Intelligens keresője 100%-os lefedést biztosít a fotósnak. Az 1.0x nagyítással – elsőként az EOS sorozatban – a fotós nagy és világos képet lát, így teljesen a képre tud koncentrálni a felvételkészítés alatt. A keresőben található transzmisszív LCD lehetővé teszi a fotós számára, hogy különböző információk közül válasszon, mint pl. AF pontok, Szpot fénymérés köre és a négyzetháló – támogatva ezáltal a tökéletes képkészítést. Az EOS 7D az első EOS, amely rendelkezik egy Kéttengelyű elektronikus szintmértékkel – a keresőben és az LCD-n is – amely mutatja mind a dőlést mind pedig a szögelmozdulásokat. Ez a funkció kimondottan hasznos a tájképek vízszintes horizontjának meghatározására illetve ha Eltolható – Dönthető (Tilt and Shift) objektívet használunk.

A fényképezőgép az új 3”-os Clear View II LCD egy szilárdtesttel strukturált képernyő, amit arra terveztek, hogy harcoljon a ragyogás ellen azáltal, hogy eltávolítja a levegő-rést az LCD védőfedője és a folyadékkristály között. Az új képernyő 160°-os betekintési szöggel rendelkezik és még erős fényben is használható. Az EOS 5D Mark II fényképezőgéphez hasonlóan itt is megtalálható a külső fénymérő szenzor, mely automatikusan a környezeti fényviszonyokhoz állítja az LCD világosságát.

Élményszerű kreativitás a fénnyel

Az EOS 7D beépített vakuvezérléssel rendelkezik. Az EOS történetében először a fotósnak lehetősége van - külön eszköz nélkül - a külső vakuvezérlésre. Mindez ideális azoknak, akik a fénnyel új élményeket szeretnének létrehozni. Az EOS 7D egy teljesen továbbfejlesztett beépített vakuval rendelkezik, amelynél a manuális beállítás és a 15mm-es nagylátószögű képlefedés is elérhető.

Az EOS 7D új tulajdonságai:

- 18 MP APS–C CMOS Szenzor
A Canon fejlesztette és gyártotta szenzor kiváló képeket és fantasztikus teljesítményt biztosít jó és rossz körülmények között is, köszönhetően az új fotódióda és mikrólencse kialakításnak.
 

- 8kép/mp sorozatfelvétel

- A Kettős “DIGIC 4” processzornak és a továbbfejlesztett elektronikai rendszernek köszönhetően a fotós 8 kép/mp-es sorozatfelvételeket tud elérni az összes tömörítési módban, bármilyen egyéb kiegészítő használata nélkül
 

- ISO tartomány

Az EOS 7D lehetőséget ad, hogy a témát a saját természetes fényviszonya között fényképezzük le. Az ISO tartomány (100 – 6,400) kiterjeszthető 12,800-ig.


- EOS Mozi
A továbbfejlesztett működéssel egyszerűbben tud váltani közvetlen video módba, így most még egyszerűbb Full HD videókat rögzíteni. A felhasználó beállíthatja az expozíciót és a képfrissítést is – most már a 24 kép/mp frissítéssel elérhető mozihatással is.
 

- Kettős “DIGIC 4” processzor 
Kettős “DIGIC 4” processzor által az EOS 7D felhasználóinak többé nem kell választaniuk a felvételkészítési sebesség, a képminőség és ISO érzékenység között.
 

- Meggyőző dízájn
A magnézium ötvözetű váz a környezeti hatásokkal szemben ellenálló – a kemény, ugyanakkor könnyű konstrukció véd a nedvességtől és szennyeződésektől, ugyanolyan mértékben, mint a legendás EOS–1N

A fényképezőgép kompatibilis a kiegészítők széles választékával, így könnyen beilleszthető a fényképészeti munkafolyamatokba. A vezeték nélküli jeladó (WFT-E5) használatával web böngészőn vagy web támogatást használó mobil eszközön keresztüli széleskörű géphasználatot tesz lehetővé.
Az EOS 7D kompatibilis az összes EF és EF-S objektívvel valamint az EX vakukkal. A Canon EOS 7D használható a BG-E7 elemtartó-markolattal és az RC-1/RC-5. távvezérlőkkel.