Sony Mobil HD Snap: fotó- és videofelvételek azonnali online megosztása

forrás Prim Online, 2009. szeptember 2. 17:43

A Sony MHS-PM1 Mobil HD Snap kamerája segítségével a felvételek 1080/30p High Definition MP4 videó (1440x1080/30p) minőségben rögzíthetők. A CMOS szenzor tiszta, éles, 5 megapixeles képeket szolgáltat. Az integrált PMB Portable view-and-share (nézd és oszd meg) szoftver segítsségével gyorsan ellenőrizhetők és megoszthatók a felvételek.

A 270 fokos szögben forgatható objektív segítségével a felhasználó akár saját magát is fényképezheti, mely optika 4x digitális zoommal rendelkezik.

Ötféle mód választható: sport, tájkép, gyenge fény, ellenfény, automata. A különálló fotó és film gombok azt jelentik, hogy nem kell a kamera és fényképezőgép mód között váltani. A felvételek közvetlenül a Memory Stick PRO Duo kártyán (opcionális) kerülnek rögzítésre.

A kép elkészültével a kedvenc fotó, illetve videofelvétel megjelölhető a “Sharemark” gomb segítségével a webre történő feltöltés előtt. A kamerát a tartozék USB kábellel a számítógéphez csatlakoztatva a beépített PMB Portable szoftver azonnal elkezdi a fotó- és videoállomány feltöltését a fájlmegosztó oldalakra (amelyek a Windows/Mac OS op. rendszerekkel egyaránt kompatibilisek). A Picasa Web Albumstól a YouTube-on át a Dailymotion videomegosztó oldalak mind igénybe vehetők. A számítógépen lévő mappák tartalma a “drag-and-drop” funkcióval mozgatható.