Nokia N97 mini

Genda Csongor Zoltán, 2009. szeptember 3. 18:14

A Nokia a Stuttgartban megrendezésre került Nokia World 2009 expón bemutatta népszerű N97-es okostelefonja kicsinyített változatát.

Akárcsak a nagytestvér, a mini is egy teljes értékű QWERTY-billentyűzettel rendelkezik, az előlapon található 3.2"-es érintésérzékeny kijelző pedig 640x360 pixeles felbontást tud. A finn vállalat ismét adott a minőségre, és a Carl Zeiss 5 megapixeles optikáját építette be a mobilba. A médiafájlok tárolására egy 8 GByte-os Flash memória áll a felhasználók rendelkezésére, a MicroSD kártyahelynek köszönhetően pedig a kapacitás bővíthető 24 GByte-ra. A négysávos HSDPA-képes készülék támogatja a GPRS, EDGE és WLAN vezeték nélküli adatátviteli technológiákat, és egy 3.5 mm-es csatlakozón, vagy az A2DP Bluetooth-on keresztül alkalmas a sztereó hangtovábbításra is.

A 138 grammos okostelefon akkumulátora UMTS-üzemmódban 4, a GSM-hálózaton 7 órai beszélgetési időre elegendő energiát biztosít, a készenléti üzemidőt pedig 12 napban határozta meg a gyártó.

A Nokia még a negyedik negyedévben forgalomba hozza új multimédiás készülékét, melyet 540 eurós áron vásárolhatnak majd meg az érdeklődők.