PlayStation 3 mobil októberben

Genda Csongor Zoltán, 2009. szeptember 3. 19:58

A Sony Ericsson képviselői bejelentették, hogy jövő hónapban piacra dobnak egy a PlayStation 3 játékgéppel kompatibilis mobiltelefont.

A nem éppen találóan Aino névre keresztelt készülék támogatja a konzol Remote Play funkcióját, így a majdani felhasználók vezeték nélküli kapcsolaton rácsatlakozhatnak a PS3-ra, és hozzáférhetnek az azon tárolt filmekhez, zenékhez, képekhez stb. Az adatátvitel WLAN-on, vagy 3G hálózaton keresztül történik, ám a PlayStation Networkra is felléphetnek a mobil tulajdonosai, s így akár útközben is kapcsolatba léphetnek barátaikkal.

A mobilról ugyan nem lehet irányítani a játékokat, és a letöltött game-ek sem indulnak el azon, ennek ellenére egy rendkívül sokoldalú készülék lesz. A telefon előlapján egy 3"-es érintésérzékeny kijelző foglal helyet, amely 240x432 pixelt tud, a hátlapon pedig egy 8 megapixeles optika található, amivel VGA-felbontású videókat is lehet készíteni. Ha valakinek nem volna elég a 8 GByte belső memória, az bővítheti a tárhelyet MicroSD kártyával. Természetesen az alapfelszereltséghez tartozik a HSDPA, GPS és a WLAN.

Az Aino várható árával kapcsolatos információk nem kerültek napvilágra, egyelőre csupán annyit lehet tudni, hogy októberben jelenik meg a PS3-kompatibilis mobil az európai üzletek polcain.