Pureness: egy másfajta mobil a Sony Ericssontól

Milkovits Gábor, 2009. szeptember 4. 08:41

A Sony Ericsson az Xperia Pureness képben egy olyan mobiltelefont mutatott be a berlini IFA kiállításon, amely kialakításában szöges ellentéte a szintén ott debütáló X2-nek.

Ugyanis míg az X2 egy mindenféle divatos extrával felruházott, érintőképernyős, teljes billentyűzetes okostelefon, addig a Pureness („tisztaság”) a telefon alapvető funkcióira, valamint a letisztult formára koncentrál. A készülék azonnal szembeötlő, egyedi sajátossága az áttetsző, monokróm kijelző, amely mindenképpen különlegessé teszi a mobiltelefonok világában. Szintén telitalálat, habár nem túl praktikus, hogy a billentyűkön háttérvilágítás nélkül egyáltalán nem láthatók a számok. A specifikáció pedig a formatervezéssel összhangban kellőképp puritán: a készülék négysávos GSM/EDGE hálózati kapcsolatot és adatátvitelt támogat, extrái pedig a zenelejátszó szoftverben, az FM rádióban, a Bluetooth-ban, illetve a választható, azaz nem alaptartozék csatlakoztatható kamerában merülnek ki.

A mai mobilpiacon különleges készülék valószínűleg nem lesz olcsó: egyelőre annyit lehet erről tudni, hogy az egyik amerikai szolgáltatónál állítólag 300 dollárba kerül majd kétéves hűségnyilatkozattal. A forgalmazásra a hírek szerint novembertől kerül majd sor.