A FreeSoft is nyert a KSZF informatikai közbeszerzési tenderén

MTI Sajtóadatbank, 2009. szeptember 4. 09:03

A FreeSoft Nyrt. és leányvállalata, a HUMANsoft Kft. közbeszerzési pályázat nyerteseiként összesen nettó 18 milliárd forint értékben kötött keretmegállapodásokat a Központi Szolgáltatási Főigazgatósággal(KSZF) - közölte a FreeSoft a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön.

A Miniszterelnöki Hivatal alá tartozó KSZF korábban beszerzett szoftverlicencek bővítésére, meghosszabbítására, verziókövetésére, cseréjére, valamint új szoftverlicencek beszerzésére írt ki közbeszerzési pályázatot összesen 24 milliárd forint plusz 25 százalék értékben.

A FreeSoft és a HUMANsoft konzorcium tagjaiként négy projektben nyert a pályázaton.

A FreeSoft Nyrt., a MultiRáció Kft. és a Kventa Kft. konzorciuma nettó 4 milliárd forintért nyílt szabványú közigazgatási szoftverlicenszeket, nettó 2 milliárd forintért pedig oktatási szoftverlicenszeket szállíthat.

A HUMANsoft Kft. nettó 10 milliárd forintért Microsoft vagy azzal egyenértékű, közigazgatási intézményi licenckonstrukciókra, nettó 2 milliárd forint értékben Microsoft, vagy azzal egyenértékű oktatási intézményi licensz konstrukciókra írt alá keretmegállapodást. A HUMANsoft partnerei a konzorciumban az ICT Systems Zrt., a Bull Magyarország Kft., a Grepton Informatikai Zrt., a HAISystems Informatikai Kft., valamint a Nádor Rendszerház Kft.