A Sony is beszáll a 3D-tévé-versenybe

MTI Sajtóadatbank, 2009. szeptember 4. 09:42

Legkésőbb a jövő év végéig a Sony is piacra kívánja dobni a saját, háromdimenziós adások megjelenítésére alkalmas LCD-televízióját.

A Wall Street Journal szerdai beszámolója szerint a japán szórakoztatóelektronikai vállalat a pénteken kezdődő berlini IFA elektronikai szakkiállításon készül erről bejelentést tenni.

A gazdasági visszaesés az utóbbi hónapokban a Sony eladásaira is kedvezőtlenül hatott, a japán cég viszont a 3D-televíziókkal ismét jelentős növekedést érhet el, ugyanis az új platformmal a Vaio laptopjai, a PlayStation 3 játékkonzolja illetve a Blu-ray lejátszói is kompatibilisek lesznek.

A készülékek piacra kerülésével a 3D-tévéadásokkal sem lehet probléma, a brit BSkyB tévétársaság júliusban jelentette be, hogy jövőre elindítja az első európai háromdimenziós televíziós csatornát, amely kompatibilis lesz a jelenleg már üzemelő HD (High-Definition) nagyfelbontású rendszerével.

Azt azonban még nem lehet tudni, hogy a kísérleti adások milyen eredménnyel zárultak, és az is kétséges, hogy a 3D-szemüveget igénylő olcsóbb, vagy a szemüveg nélkül nézhető, de sokkal drágább technológia válik a 3D-tévék iparági szabványává.