Az első Toshiba Blu-ray lejátszó

Genda Csongor Zoltán, 2009. szeptember 4. 19:06

Nagy meglepetést okozott a Toshiba az IFA kiállításra látogató szakmai közönségnek azáltal, hogy standján a számos újdonság mellett Blu-ray termékeket is felsorakoztatott.

Lassan két éve már annak, hogy eldőlt a kéklézeres háború, és a HD-DVD-tábor csúfos bukást szenvedett. Ezt követően a formátum élharcosa, a Toshiba csatlakozott a BDA konzorciumhoz, ám egyéb, ezzel kapcsolatos említésre érdemes eseményre nem derült fény azóta. Most viszont a vállalat lerántotta a leplet első Blu-ray lejátszójáról és ezen szabványt támogató optikai meghajtóval felszerelt laptopjáról. Az asztali player kezeli az 1080p felbontású tartalmakat, és támogatja a DTS-HD, valamint Dolby TrueHD audióformátumokat, sőt az AVCHD, illetve Divx-HD videókkal is megbirkózik. A készülék rendelkezik egy SDHC-bővítőhellyel és Ethernet-porttal is, melynek köszönhetően elérhetővé válik a BD-Live funkció.

Az Egyesült Államokban már novemberben megjelenik a boltok polcain a Toshiba Blu-ray Player 250 dolláros áron, az európai felhasználóknak azonban várniuk kell januárig.