Vékony Samsung noteszgépek kilencórás üzemidővel

Genda Csongor Zoltán, 2009. szeptember 4. 20:05

Annak ellenére, hogy az új Samsung laptopokat az ultravékony jelzővel lehet illetni, azok energiaegysége rendkívül hosszú ideig képes működtetni a készülékeket.

Az X3 széria legújabb tagjaiban hatcellás akkumulátorok találhatók, melyek akár 9 órai használathoz elegendő áramot is képesek eltárolni egyetlen feltöltéssel. Az IFA technológiai kiállításon tartott bemutatón elhangzott információk szerint a notebookokban Intel-szív dobog, a processzorral kapcsolatos pontosabb adatokat azonban nem közölt a gyártó. A sorozathoz tartozó laptopok 11, 14 és 15"-es kijelzőkkel kerülnek forgalomba, és felszerelte azokat a gyártó három az egyben kártyaolvasóval, VGA-bemenettel és HDMI-porttal. Érdekesség, hogy a kijelző fölé szerelt webkamera minden indításnál készít egy képet a felhasználóról, és ha érzékeli, hogy senki sem ül a monitor előtt, akkor automatikusan kikapcsol a noteszgép. Egy biztonsági szoftvernek köszönhetően távoli eléréssel zárolható a laptop.

Az X3 széria legújabb tagjai még ebben a hónapban megvásárolhatók lesznek a kereskedelmi forgalomban 700-900 euró közötti árakon.