Megjelent a Red Hat Enterprise Linux 5.4

forrás Prim Online, 2009. szeptember 5. 10:01

A Red Hat bejelentette a Red Hat Enterprise Linux Platform negyedik frissítését, amelynek technológiai újításait az ügyfelek az előfizetési modellen keresztül vehetik igénybe.

A Red Hat Enterprise Linux 5.4-es verziója az alapját képezi a Red Hat vállalati virtualizációs megoldási portfóliójának, a Red Hat Enterprise Virtualizationnek (RHEV), és olyan bővített virtulizációs újításokat tartarmaz, mint a kernel-alapú virtuális gép (KVM) technológia és az Intel Virtualisation Technology for Directed I/O (Intel VT-d) és a PCI-SIG SR-IOV, ami lehetővé teszi, hogy több virtuális gép Intel Xeon Processor 5500 Series-alapú platformon közvetlenül osztozzon az I/O eszközökön. Ezen túlmenően, az új verzió jobb I/O sávszélességet és további fejlesztőeszközöket nyújt.

A Red Hat Enterprise Linux 5.4 a Red Hat Enterprise Virtualization megoldásportfolió integrált alapplatformját nyújtja. A Linux rednszermagjának integráns részeként kifejlesztett virtualizációs technológiával a Red Hat Enterprise Linux a következő generációs virtualizációs technológiát képes szállítani. Azok a Red Hat Enterprise Linux-ügyfelek, akik a Xen virtualizációt használják, a Red Hat Enterprise Linux 5 teljes életciklusa alatt továbbra is támogatást kapnak.

A virtualizációs fejlesztések mellett a Red Hat Enterprise Linux 5.4 nagyszabású hardverplatform fejlesztéseket is tartalmaz a teljesítményre és a skálázhatóságra összpontosítva. A processzor lapkakészletének szintjén az új verzió optimalizálásokat is tartalmaz az Intel Xeon processzor 5500-es sorozatára, valamint az AMD Isztambul platformjára. A hálózati fejlesztések közé tartozik a Generic Receive Offload (GRO), amely a fejlettebb hálózati adapterekben lévő új feldolgozó komponenseket használja ki, az adatfogadó hálózati stackeket tehermentesíti, valamint az Etherneten keresztüli FC (FCoE) teljesítmény javítása, hardvertámogatása is. Az 5.4-es verzió továbbá tartalmaz számos eszközmeghajtó-továbbfejlesztést is.

A Red Hat Enterprise Linux 5.4 már elérhető, az aktív előfizetéssel rendelkező ügyfelek számára automatikusan hozzáférhető.