Saját európai letöltőszolgáltatást indít a Samsung

Genda Csongor Zoltán, 2009. szeptember 5. 19:09

A Samsung képviselői bejelentették, hogy a cég saját letöltőplatformja hamarosan megnyitja kapuit az európai Omnia-felhasználók előtt, kezdetben csupán néhány országban lesz elérhető a szolgáltatás.

A mobilgyártó saját applikációs boltja szeptember 14-én debütál Nagy-Britanniában, Olaszországban és Franciaországban, a következő hónapokban pedig további harminc országban válik majd  elérhetővé a rendszer. A Samsung az App Store sikerén felbuzdulva indítja útjára saját szolgáltatását, kezdetben mintegy 300 letölthető alkalmazással, ám az elektronikai konszern reményei szerint év végére legalább 2 ezerre duzzad majd a választható szoftverek száma.

Az Apple után a Nokia is beindította saját OVI-store-ját, a Google szintén integrálta az Android Marketet saját mobil operációs rendszerébe, most pedig a Samsung is szeretne megjelenni a piacon egy saját platformmal.

A mobilgyártó mögött olyan partnerek sorakoznak fel, mint az Electronic Arts, a Paragon SW, Capcom, Bokan Tech és a Pearson Longman, mely cégek szoftverei megjelennek majd az online boltban.