Samsung OLED noteszgépek jövőre

Milkovits Gábor, 2009. szeptember 5. 21:15

A Samsung egyik fő marketingese a berlini IFA kiállításon arról beszélt, hogy akár jövő ősszel forgalomba hozhatja a gyártó első OLED képernyővel ellátott noteszgépeit.

Az OLED általában jobb képminőséget kínál az LCD-hez képest, különösen a színhűség terén, azonban a nagyobb képernyők gyártása meglehetősen drága. Nem véletlen, hogy a cégek egyre halogatják az OLED képernyős tévék forgalmazását és mostanáig a PC-gyártók sem igen beszéltek OLED laptop-terveikről. Most azonban Kyu Uhm, a Samsung számítógépes részlegének kereskedelmi és marketingigazgatója bejelentette, hogy a társaság első ilyen noteszgépei már 2010 harmadik negyedévében a boltokba kerülhetnek, azaz mindössze egy évet kell rájuk várni. Részletek azonban nemigen hangzottak el, így arra az igencsak fontos kérdésre sem kaptunk választ, hogy mennyivel lesz drágább egy ilyen OLED masina a vele megegyező méretű és hardverű LCD-képernyősnél.

A Samsung egyébként tavaly már bemutatott egy tanulmány-laptopot, amely szintén OLED képernyővel volt felszerelve. Kyu Uhm most kihangsúlyozta, hogy cégük a legnagyobb OLED panelgyártó a világon, így amint a nagyobb méretű panelek elérhetőek lesznek, megkezdik a laptopok gyártását.