3D Sony TV az IFA-n

Genda Csongor Zoltán, 2009. szeptember 5. 22:20

A Sony az IFA technológiai kiállításon parádés bemutató keretében lerántotta a leplet első háromdimenziós televíziójáról, melyet jövő évtől már meg is vásárolhatnak az érdeklődők.

A japán elektronikai konszern egyike azon gyártóknak , amelyek elsőként lépnek be az otthoni 3D házimozi piacára. A Sony 3D tévékészülékéhez tartozik egy speciális szemüveg, és Blu-ray lejátszót, számítógépet, valamint PS3 konzolt is csatlakoztathatnak arra a felhasználók, s így teljessé válik az otthoni médiaélmény. A Sony High Frame Rate technológiájának köszönhetően 3D módban is lehetővé válik a Full HD (1920x1080 pixel) megjelenítés. A vállalat bejelentette, hogy jövőre megkezdik a 3D televízió kereskedelmi forgalmazását, annak várható árára vonatkozó információ azonban nem hangzott el a bemutatón.

Az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet kap a háromdimenziós megjelenítés, több gyártó elkészítette már az ezen technológiát támogató LCD-kijelzőjét és kivetítőjét, 2010-től pedig beköszönt a 3D házimozi kora is.