Hivatalos Novell oktatási partner lett a NetAcademia

forrás Prim Online, 2009. szeptember 7. 16:42

Novell Gold Training Partner lett a NetAcademia, melynek köszönhetően tovább szélesedett az oktatóközpont képzési kínálata. Az újonnan induló tanfolyamok a Novell SUSE Linux termékeire épülnek, és széles körben használható tudást biztosítanak a rendszermérnökök és rendszeradminisztrátorok számára.

A SUSE Linux egy nemzetközileg elismert, nagy múltú disztribúció, mely a Novell termékportfóliójában is előkelő helyet foglal el. Rendkívül széles körben használható: a vállalati rendszerek irányításától kezdve az adattárházakon át a virtualizációs megoldásokat is támogatja. Saját fejlesztései mellett a Novell a legnagyobb független szoftvergyártókkal is együttműködik, ezzel biztosítva, hogy a legelterjedtebb vállalati szoftverek és rendszerek kiváló teljesítményt nyújtsanak a SUSE Linux platformon. "A Novell Gold Training Partner státusz megszerzésével újabb lépést tettünk annak irányába, hogy ügyfeleink teljes informatikai infrastruktúrájának hatékony üzemletetéséhez megfelelő oktatási hátteret biztosítsunk" - mondta Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezetője.

"A Novell Magyarország örömmel köszönti a NetAcademia Oktatóközpontot a Novell Gold Training Partnerei körében, hiszen csatlakozásuk újabb lehetőséget teremt a hazai szakemberek számára a Novell által kínált világszinten is versenyképes tudás megszerzéséhez"- mondta Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója.

Néhány éve a NetAcademia stratégiai célként határozta meg, hogy a Microsoft-os képzései mellett más platformokon is erősíti kompetenciáját. Ennek eredményeként 2008-ban hazánkban elsőként szerzett Linux Professional Institute minősítést, valamint ugyanabban az évben a világon elsőként etikus hekker minősítést kiadó EC-Council kizárólagos hazai képviselője lett.

A Novell Gold Training Partner-cím és a kapcsolódó Novell Suse Linux minősítés megszerzésével a NetAcademia tovább bővíti Linuxra épülő tanfolyamai körét, melyeknek elvégzése során a résztvevők felkészülhetnek a Certified Linux Professional és a Certified Linux Engineer tanúsítványok megszerzésére.