Egyesítené brit leányait a Deutsche Telekom és a France Télécom

MTI Sajtóadatbank, 2009. szeptember 9. 08:31

Vegyes vállalatban egyesítené brit leányvállalatait a Deutsche Telekom és a France Télécom - jelentette be a német vállalat kedden. Az új vállalatban 50-50 százalékot birtokolna a két cég. Az egyesülésről szóló megállapodást várhatóan október végén írják alá.

A Deutsche Telekom brit leánycége és a France Télécom Orange UK leányvállalatának egyesülése erősítheti a szinergiákat. A France Télécom számára ez jó lehetőség arra, hogy megerősítse pozícióját a kiélezett versenyben a brit piacon anélkül, hogy fizetne vagy több hitelt venne fel.

A korábbi jelentések szerint a német T-Mobile túl alacsonynak találta az O2 és a Vodafone hétvégén tett, egyenként több mint 3,5 milliárd fontos ajánlatait brit leánycégére, a T-Mobile UK-re.

A T-Mobile brit leányvállalata csökkenő bevétellel és ügyfélvesztéssel küzd a brit piacon.

A tranzakció megítélése vegyes az elemzők körében. Egyes szakértők szerint a vegyes vállalat működése bonyolult lehet, hacsak a két cég közül az egyik nem szerez döntő befolyást a cégben. Más elemzők szerint ugyanakkor nem valószínű, hogy a Deutsche Telekom megkapja azt a pénzt, amit a brit cégéért remél, így a vegyes vállalat létrehozása kívánatosabb lehet.