Obama kampányfőnöke Budapesten

Milkovits Gábor, 2009. szeptember 18. 08:06

December elsején Budapestre látogat David Plouffe, Barack Obama 2008-as elnökválasztási kampányának irányítója, aki a CEBC Hungary meghívását elfogadva az internetes márkamenedzselésről tart majd előadást a Kempinski szálloda báltermében.

Plouffe angol nyelvű előadásának pontos címe: „The Art of the Possible: Online Branding Strategies and Tactics”. Az előadás betekintést nyújt az amerikai elnök és sok szakértő által is minden idők legjobban szervezett politikai kampányának nevezett választási stratégia részleteibe, és elsősorban arra összpontosít, hogy miként hasznosítható ez a tudás és tapasztalat az üzleti környezetben.

Az, hogy mindennek az internet áll a fókuszában korántsem véletlen, ugyanis a 2008-as Obama-kampány legfontosabb újítása éppen a világháló felhasználása volt. A stáb, elsősorban a 18-29 éves korosztályt megcélozva, a legkülönfélébb fórumokon, a Facebook és MySpace közösségi oldalakon, valamint innovatív online eszközökkel mozgósították Obama híveit, illetve tájékoztatták az elnökjelölt politikai nézeteiről és állásfoglalásairól a lehetséges választókat. Ilyen hasznos eszköz volt például a My.BarackObama.com oldalon elhelyezett „Neighbor to Neighbor” („szomszédtól szomszédig”), amelynek segítségével az Obama-hívek közösségének tagjai gyorsan tudtak információt cserélni társaik tömegével. Az elnökjelölt a weboldalak és blogok mellett e-mailben és mobiltelefonos sms-ekben mindig a legfrissebb információkat terjesztette politikájáról a szolgáltatásokra feliratkozott választók számára. Az újítások elsősorban a kampányt irányító David Plouffe nevéhez fűződnek, aki a választási győzelem után nem vállalt pozíciót az Obama kormányzatban, hanem sok egyéb elfoglaltsága mellett a Washington Speakers Bureau-val szerződésben tart előadásokat világszerte a kampány során szerzett tapasztalatok hasznosításáról.

A budapesti exkluzív előadásra 2009. december elsején 10 és 15 óra között kerül majd sor a Kempinski szálloda báltermében. Az eseményre 300 fő regisztrálhat a CEBC Hungary honlapján, közülük 50 főnek lehetősége lesz személyesen is találkozni Plouffe-fal az előadást megelőző VIP fogadáson. Az angol nyelvű előadáshoz a szervezők szimultán fordítást biztosítanak.