Tíz Motorola Android mobil fél éven belül?

Milkovits Gábor, 2009. szeptember 20. 20:05

Sajtóértesülések szerint a Motorola 6-10 hónapon belül mintegy tízféle Android operációs rendszerrel felszerelt mobiltelefont tervez forgalomba hozni.

Ha az „Android and Me” blog értesülése igaz, úgy a lépés igazolni látszik Sanjay Jha korábbi nyilatkozatait, amelyekben egyértelműen az Android szoftverbe helyezte a társaság katasztrofális helyzetben lévő mobiltelefonos részlegének minden reményét. A cég a napokban hivatalosan debütált Cliq-el már le is tette a garast a stratégia mellett, hiszen a nagy gyártók közül elsőként jelentek meg a piacon Android mobillal. A Cliq egyértelműen az iPhone, a Palm Pre és a RIM Blackberry versenytársának szánt, teljes billentyűzetes, sokfunkciós okostelefon, a társaság azonban a hírforrás szerint teljes palettával tervez rövidesen előállni. Ez azt jelenti, hogy mindenféle árkategóriában kínálnak majd Android mobilt, beleértve a szinte teljesen fapados, kommunuikációs és közösségi funkciókra koncentráló, akár 50 dolláros mobilokat is.

A Motorola mostanra olyan kétségbeejtően rossz helyzetbe került, hogy a társaságnak nincs túl sok veszítenivalója azzal, ha mindent feltesz egy lapra. A mobilvilágban pedig jelenleg valóban a széleskörű személyre szabhatóságot és elvben független fejlesztésű alkalmazások garmadáját kínáló Android jelenti az igazi újdonságot. A cég hivatalosan egyelőre nem vázolta föl Android-stratégiájának részleteit.