Kecskemét: költségcsökkenés a telekommunikációs tender révén

MTI Sajtóadatbank, 2009. szeptember 21. 09:24

A Kecskemét önkormányzata által kiírt, egységes távközlési szolgáltatást biztosító tender révén, amit a Magyar Telekom nyert, évente 30 millió forint körüli összegű költségcsökkentést ér el, amely az erre fordított kiadásainak a harmada - közölte pénteken Zombor Gábor polgármester, a Magyar Telekom képviselőivel Kecskeméten tartott közös sajtótájékoztatón.

Az önkormányzat által kiírt közbeszerzés a polgármesteri hivatalt, az intézményeit, valamint az önkormányzat százszázalékos, illetve többségi tulajdonában lévő cégeit egyaránt érinti - mondta Kecskemét polgármestere.

Barta Gyula, a Magyar Telekom vállalati szolgáltatások üzletág kormányzati értékesítési ágazat vezetője emlékeztetett arra, hogy az önkormányzatoknak több mint egy éve lehetőségük van arra, hogy vásárlásaikat közbeszerzés útján végezzék, de Kecskemét volt az első város, ahol ezt ki is írták.

Barta Gyula szerint, a jelentős díjcsökkenésre azért volt lehetőség, mert a több száz vonalas és közel félezer mobil-előfizetői szerződést, valamint a 86 internet előfizetést egy szerződés keretében kezelik.

Langsteiner Marianne, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások üzletág marketingigazgatója beszámolt arról, hogy a város frekventált területein optikai hálózatot építenek ki azért, hogy a T-Home csomagban található szolgáltatásokhoz minél többen, minél jobb minőségben hozzájussanak.