Új műholdon az MTV m2-es csatornája

MTI Sajtóadatbank, 2009. szeptember 21. 10:38

Másik műholdról sugározza az m2-es csatorna adását október 3-ától a Magyar Televízió (MTV); a sugárzásért az eddigi összeg felét, 630 millió forintot fizetnek - tájékoztatta az MTV pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a Magyar Televízió egy transzpondert bérel az egyik műholdon évi 1,9 millió euróért, a szerződés aláírása akár 12 évre is biztosíthatja az állandó vételi lehetőséget az eddigiekhez hasonló lefedettség mellett.

A váltás miatt megváltoznak az m2 terjesztési paraméterei: a csatorna október 3-ától a HotBird műhold égi pozíciójából nem lesz elérhető, műsorát ezentúl az Eurobird 9A műhold továbbítja. Azoknak, akiknek kábeltévés, IPTV-s vagy műholdas előfizetésük van, az átállás során semmit nem kell tenniük, a szolgáltatók elvégzik a szükséges feladatokat.

A műholdas sugárzásra pályázatot írtak ki, amelynek nyertesével - az Eutelsat SA, a Magyar Telekom Nyrt. és az eVision Kft. konzorciumával - pénteken kötötték meg a szerződést - áll az MTV közleményében.

A közmédium hangsúlyozta: az új szolgáltatáscsomagért évi 600 millió forinttal fizetnek kevesebbet amellett, hogy nagyobb szerződéses szabadságot, rugalmasságot kapnak az esetleges jövőbeli igények kiszolgálására.