Dell noteszgép vezeték nélküli akkutöltéssel?

Milkovits Gábor, 2009. szeptember 21. 17:05

A Forbes magazin értesülése szerint a Dell egy olyan különleges laptoppal szeretne imázsán javítani, amely még a valóban extrának számító vezeték nélküli akkumulátortöltővel is fel lesz ruházva.

A Dell Latitude Z elnevezésű hordozható PC-ről a lap hírforrása sem árult el sokat, csupán annyit, hogy 16” képernyővel, Intel processzorral és széleskörű vezeték nélküli funkciókkal lesz felruházva. A noteszgép állítólag néhány héten belül kapható lesz az Egyesült Államokban, a céges laptopoknál megszokott 1100 dollárnál jóval magasabb áron.

A Dell időzítése nem véletlen: a szakemberek szerint a válság végre enyhülni látszik, ugyanakkor a gyártó piaci helyzete és általános megítélése is jelentősen romlott az utóbbi néhány évben. A cég számára mindig is elsődleges fontossággal bírt a vállalati szektor, ahol a fogyasztói szegmenshez hasonlóan szintén a noteszgépeké a jövő, így egy stílusos laptop a társaság marketingesei szerint sokat lendíthet a helyzeten. A Latitude Z-ről egyébként még a nyár végén kémfotók kerültek föl az internetre, amelyek alapján egy valóban stílusos formatervezésű, grafitszürke alumíniumházas laptopról van szó.